Ez a karácsonyi süti pofon egyszerű, és mindenki imádja. Hidd el, nem tudod elrontani!
Hozzávalók a tésztához
- 130 g vaj
- 130 g cukor
- 2 tojás
- 300 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
Hozzávalók a töltelékhez
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 2 ek. vaníliás cukor
- 200 g őrölt mogyoró
- 200 g mogyoró, apróra vágva
- 4 evőkanál víz
- olvasztott csoki
Elkészítés
- Először gyúrd össze a tészta hozzávalóit, lapítsd ki, majd tedd sütőpapírra, és kendd meg baracklekvárral!
- Ezután a melegítsd össze a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg ezek fel nem olvadnak. Ezek után keverd bele a mogyorót és a vizet.
- Ezt a keveréket öntsd a tésztára, és 175 fokon előmelegített sütőben, alsó-felső módban 25 percig süsd meg.
- Ha kész, vágd apró darabokra, és mártsd a sarkokat az olvasztott csokoládémázba.