Ez a tésztarecept mindenkit lenyűgöz. Nem csoda, a paprika pasta pofon egyszerű!

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 hagyma 
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 0,5 tk chili pehely (ízlés szerint) 
  • 425 g pirított paprika
  • 120 ml tej alternatíva (pl. mandulatej) 
  • Friss bazsalikom (tálaláshoz)

Elkészítés 

  • 200 fokra melegítsd elő a sütőt, majd a fokhagymákat és a hagymákat egy kis chilivel és olívaolajjal leöntve és megszórva süsd meg. 25-30 perc alatt aranybarna lesz.
  • Közben főzd meg a tésztát, majd 240 ml-t tegyél el a főzővízből.
  • A főzővizet, a tejalternatívát és a piríott paprikát mixeld össze. 
  • Ebbe a keverékbe tedd bele a tésztát, és serpenyőben forrald össze vele. 
  • Díszítsd bazsalikommal, és már kész is!

via