Ez a tésztarecept mindenkit lenyűgöz. Nem csoda, a paprika pasta pofon egyszerű!
Hozzávalók
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0,5 tk chili pehely (ízlés szerint)
- 425 g pirított paprika
- 120 ml tej alternatíva (pl. mandulatej)
- Friss bazsalikom (tálaláshoz)
Elkészítés
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt, majd a fokhagymákat és a hagymákat egy kis chilivel és olívaolajjal leöntve és megszórva süsd meg. 25-30 perc alatt aranybarna lesz.
- Közben főzd meg a tésztát, majd 240 ml-t tegyél el a főzővízből.
- A főzővizet, a tejalternatívát és a piríott paprikát mixeld össze.
- Ebbe a keverékbe tedd bele a tésztát, és serpenyőben forrald össze vele.
- Díszítsd bazsalikommal, és már kész is!