A reggeli a nap legfontosabb étkezése, tartja a mondás. Ha jól belegondolunk ez igaz is, hiszen reggel szükségünk van az energiára, ahhoz, hogy a nap hátraléő részében produktivak legyünk. Ha a rántotta az egyik kedvenced, akkor van egy jó hírünk, ugyanis ezzel a trükkel megspékelheted egy kicsit, így amellett, hogy nagyon finom lesz, hosszú órákra el is telít majd. Na, kipróbálod? Mutatjuk a receptet! 

Hozzávalók 

  • 400 gramm bulgur
  • 1 1/2 evőkanál. extra szűz kókuszolaj
  • 1 evőkanál. hal szósz
  • 3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 6 nagyobb tojás
  • 2 tk. avokádó olaj
  • pár szem sótlan pörkölt földimogyoró, zúzott
  • Lime szeletek, a tálaláshoz

Elkészítés 

Forralj fel kb. két csésze vizet egy serpenyőben, majd keverd bele a bulgurt és lefedve párold puhára úgy 9 perc alatt. Ezután vedd a tűzről és hagyd állni 3 percig. Ezután a bulgurt villával nyomkod össze, add hozzá a kókuszolajat és a halszószt, valamint a fél mogyórhagymát. 

Ezután verd fel a tojásokat, az avokádóolajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben, közepes fokozaton hevítsd fel, majd add hozzá a már felvert tojásokat. Ha kész van, mehet a bulgur tetejére a maradék mogyoróhagymával, a végén pedig ízlés szerint mogyoróval és lime szeletekkel tálalhatod. 

Kb. 3 adag jön ki belőle. 

(via)