Attól még, hogy jön a húsvét, nem kell ragaszkodnod a bonyolult desszertekhez. Ez a 3 összetevős almás tekercs például pofon egyszerű, mégis mennyei!
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta tekercs
- 2 alma
- 150 g étcsokoládé reszelék
- opcionális: 1 doboz vanília fagylalt és cukor-fahéj keverék
elkészítés
- Az almát megmossuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Egy fedős serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és tedd bele az almadarabokat kevés vízzel. Tedd rá a fedőt, és hagyd, hogy az almadarabok négy percig főljenek (és megpuhuljanak).
- Kapcsold le a tüzet, és a maradék hőn keverd össze a csokoládéreszeléket az almadarabokkal.
- Melegítsd elő a sütőt a leveles tészta csomagolásának megfelelően a kívánt hőmérsékletre.
- A leveles tésztát kinyújtjuk és hat téglalapra vágjuk.
- Helyezz egy-két evőkanál tölteléket minden felső sarokba (a téglalap rövidebb oldalára), és hajtsa rá a szabad, rövid végét. Egy villa hegyével nyomkodd össze a tészta átfedő végeit – ügyelve arra, hogy ne legyen rés a szélén.
- A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ízlés szerint, késsel óvatosan három hasítékot vághatunk a felületére, és megszórhatjuk cukorral a kész tekercseket.
- Az tekercseket a csomagoláson található utasítások szerint sütjük (általában 12-15 perc). Aranybarnának és ropogósnak kell kinézniük.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk rövid ideig hűlni.
- Még melegen tálaljuk, ízlés szerint egy gombóc vanília fagylalttal és cukor-fahéj keverékkel, amit enyhén rászórhatsz.
- Egy kis tipp: Ha azt szeretnéd, hogy az almatekersek aranyszínűek legyenek, sütés előtt kendd meg a tésztát tojássárgájával.