A répatorta sokak kedvence, hiszen nem nehéz elkészíteni, kifejezetten finom, tavasszal pedig csodásan mutat az asztalon. Most mutatunk egy receptet, amit akkor is el tudsz készíteni, ha nem vagy profi a sütésben!
Mindenki imádja ezt a répatortát
A répatorta elkészítése nem annyira nehéz, ez a recept pedig garantáltan meghozza majd a kedved a sütéshez. Húsvét előtt érdemes vele kísérletezni, ha vendégeket vársz, ők is biztosan imádni fogják az édességet.
Hozzávalók a tortához:
- 375 gramm sárgarépa
- 250 gramm liszt
- 275 gramm cukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 ml repceolaj
- 4 tojás
- 100 gramm őrölt mandula
- 100 gramm mandula, apróra vágva
Hozzávalók a krémhez:
- 350 gramm krémsajt
- 5 evőkanál tejszín
- 125 gramm porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra, ezután szétnyitható formát kivajazunk, és kevés liszttel megszórjuk.
Finomra reszeljük a sárgarépát. Majd mixeljük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral. Kézi mixerrel keverjük hozzá a repceolajat és a tojást, majd forgassuk bele a sárgarépát és az apróra vágott és őrölt mandulát.
A tésztát a formába öntjük és elsimítjuk, majd egy órára a sütőbe tesszük. Nagyjából 30 perc elteltével fedjük le alufóliával a tortát, hogy ne legyen túl sötét a teteje.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a krémsajtot a tejszínnel simára keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg a krém legszilárdabb állagú lesz. A tortát kivesszük a sütőből, megkenjük a krémmel, és mandulával vagy marcipánnal díszítjük.