Ha már unod az cappuccinót meg a pumpkin spice lattét, akkor épp itt az ideje valami egyszerű, de nagyszerű kávéreceptet kipróbálnod! Most ráadásul egyből három menő verziót is mutatunk, hogy idén ősszel se kelljen azon gondolkodnod, hogyan is ízesítsd a kávédat!🍂☕🍂

Sós karamellás latte 

Hozzávalók:

  • 1 tk karamellás szósz (olvasztott karamellás cukorkák is jók)
  • Erősen pörkölt, őrölt kávé
  • 1 kis pohár tej
  • 1 tk cukor (vagy bármilyen édesítőszer)
  • só a tetejére (opcionális)
  • tejszínhab (opcionális)

Elkészítés:

A mikróban olvaszd meg a karamellát, majd tölts hozzá annyi tejet, hogy teljesen ellepje azt! Utána főzd meg a kávét, keverd őket össze, majd ha szükséges, édesítsd még cukorral, mézzel vagy édesítőszerrel. Ha tejesebben szereted, még töltsd hozzá egy keveset, utána pedig nyomhatsz rá egy kis tejszínhabot is. Még finomabb, ha egy csipet tengeri sót is szórsz a tetejére!

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Fahéjas latte juharsziruppal

Hozzávalók:

  • 1 tk fahéj
  • 1 tk juharszirup
  • Erősen pörkölt, őrölt kávé
  • Egy kis pohár tej
  • tejszínhab (opcionális)

Elkészítés:

Pörköld le erősen a kávészemeket, vagy már eleve sötétebb pörkölésű kávét használj, majd szokás szerint főzd meg. Utána öntsd hozzá a kis pohár tejet és a juharszirupot, majd jól keverd őket össze. Nyomhatsz rá egy kis tejszínhabot, majd az egész tetejét szórd meg fahéjjal! Egyszerűen mennyei lesz!

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Mogyorós latte

Hozzávalók:

  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mogyoró kivonat vagy mogyorós szirup
  • Erősen pörkölt, őrölt kávé
  • Egy kis pohár tej
  • tejszínhab (opcionális)

Elkészítés:

A kávé lefőzése után szokás szerint önts hozzá egy kis tejet, majd keverd hozzá a mogyoró kivonatot VAGY a mogyorós szirupot. A kettőt együtt ne használd, mert túl erős lesz a végeredmény. Ha sziruput használtál, nincsen szükség több édesítőre, ha viszont kivonatot csepegtettél, akkor bátran édesítsd cukorral, mézzel vagy más édesítőszerrel. Az egészet aztán jól keverd össze és ízlés szerint díszítsd a tetejét tejszínhabbal, darált mogyoróval!

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Via