Ez a recept nemcsak hihetetlenül gyors, de hidd el, életed legfinomabb tojását ígéri. Bízz bennünk, soha nem volt még a tojás ennyire omlós, mégis ízekben gazdag.
Mire lesz szükséged?
- tojásra,
- egy lábasra,
- a lábasba vízre,
- tésztaszűrőre,
- sóra,
- esetleg papírtörlőre.
Hogyan készül a mennyei, 20 másodperces tojás?
- Először is 30 másodpercig verd fel a tojást egy ennek megfelelő edényben.
- Közben forralj fel egy lábasban vizet, szórj bele rengeteg sót és borsot, és amikor a víz már forr, öntsd bele a felvert tojást.
- 20 mp-ig hagyd, hogy a tojás főjön a forró vízben, közben pedig fedd le a lábast egy tetővel.
Tipp: egy tésztaszűrővel egyszerűen ki tudod szedni a forrásban lévő vízből a tojást, de akár egy papírtörlővel is kiemelheted. Ízre teljesen olyan lesz mint a rántotta, ám a legjobb, hogy ennek esélye sincs leragadni!