Ez a recept nemcsak hihetetlenül gyors, de hidd el, életed legfinomabb tojását ígéri. Bízz bennünk, soha nem volt még a tojás ennyire omlós, mégis ízekben gazdag. 

Mire lesz szükséged?

  • tojásra, 
  • egy lábasra, 
  • a lábasba vízre, 
  • tésztaszűrőre, 
  • sóra, 
  • esetleg papírtörlőre.

Hogyan készül a mennyei, 20 másodperces tojás?

  • Először is 30 másodpercig verd fel a tojást egy ennek megfelelő edényben. 
  • Közben forralj fel egy lábasban vizet, szórj bele rengeteg sót és borsot, és amikor a víz már forr, öntsd bele a felvert tojást. 
  • 20 mp-ig hagyd, hogy a tojás főjön a forró vízben, közben pedig fedd le a lábast egy tetővel. 

Tipp: egy tésztaszűrővel egyszerűen ki tudod szedni a forrásban lévő vízből a tojást, de akár egy papírtörlővel is kiemelheted. Ízre teljesen olyan lesz mint a rántotta, ám a legjobb, hogy ennek esélye sincs leragadni!

via