Zaklatják a rajongók a Wednesday sztárját.  Jenna Ortega  azt követően került a rajongók kereszttüzébe, hogy kiderült színésztársa, Percy Hynes White szexuális zaklatási vádakkal kell szembenézzen. 

Komoly vádak

Ahogyan azt mi is megírtuk a Xavier Thorpe-ot alakító színészt a napokban több vád is érte, mely szerint korábban, 17 és 20 éves kora között több lányt is szexuálisan abuzált. A most 21 éves színészről lányok egy csoportja a Twitteren állítja, hogy a srác a barátaival együtt, különböző bulikon bántalmazta őket. A botrány egy Milkievich nevű felhasználó robbantotta ki, majd sorra jelentek meg az állítólagos további áldozatok is. Úgy tudni a srácok fiatal és dögös lányokat itattak le, akiket aztán szexuálisan zaklattak, sőt az egyik áldozat konkrétan azt mondja, Hynes White hagyta, hogy őt megerőszakolják egy pincében. 

Ezt követelik a rajongók Jenna Ortegától 

A történtek hatására most számos Wednesday rajongó követeli, hogy a színész ne kapjon szerepet a széria 2. évadában, ám, arról, hogy mi lesz a sorsa egyelőre semmi infó, a Netflix ugyanis még nem kommentálta az eseményeket. A sorozat címszereplőjét, Jenna Ortegát azonban megtaláltak a közösségi felületeken a rajongók, s megállás nélkül üzenetekkel és kéretlen kommentekkel bombázzák, mióta Hynes White-ról napvilágot láttak a pletykák. A fiatal színésznőtől egyenesen azt követelik, ítélje el nyilvánosan kollégája tettét. A feldühödött rajongók szó szerint szétspammelik Jenna Ortega Instagram-bejegyzéseit, és azt követelik beszéljen valami olyasmiről, amihez még csak nem is kapcsolódik. Egyes hozzászólók például azt írják: nem szégyelli, hogy a színész ilyen kényelmetlen helyzetbe hozta őt? – Mindez persze csak azért nagyon visszás, mert a színésznőnek semmi köze Hynes White tetteihez, így felelősséget sem kell vállalnia értük. 

 De miért várnak bármit is a rajongók Jenna Ortegától? 

Louie D. Valencia, a Texas Állami Egyetem digitális történelem docense, aki a populáris kultúrára és a hírességek kutatására szakosodott elmondta, valamilyen oknál fogva sokan a hírességekre barátként tekintenek. Emiatt lehet ott a kényszer, hogy választ várjunk olyan emberektől, akikről azt hisszük ismerjük őket. Néhányan  Jenna Ortegával nőttek fel, végig kísértik a karrierjét a Disney Chaneltől kezdve, egészen mostanáig, éppen ezért nem csoda, hogy a rajongók olyan embernek tekintik őt, akivel kvázi együtt nőttek fel, akivel hosszú távú kapcsolatot alakítottak ki. Ez pedig meg is magyarázza a rajongók viselkedését: 

Ebben az értelemben a rajongói barátnak tekintik őt, aki miatt aggódni kell, vagy megkérdezni, hogy van 

Meg fog szólalni? 

Bár Jenna Ortegának nem lenne kötelessége, valószínűleg mégis csak kommentelni fogja majd a színésztárság ért vádakat, ugyanis a színésznő mindig is szerepet vállalt különböző társadalmi témákban, így várhatóan most sem marad majd csendben.

(via